Babička utýraného Marka (†3) poslala ostrý vzkaz jeho matce i lounské sociálce

Marek s mámou Simonou

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

25. března 2019 12:24

Ostrá slova volí babička utýraného Marka (†3) z Loun, když slyší nejen o svém vnukovi, ale i o tom, že jeho matka Simona je opět těhotná. Vulgarismy častuje i úředníky lounské sociálky, kteří umožnili, že situace v Simonině domácnosti došla tak daleko. Tato paní dokonce slibuje odvetu!

Devatenáctiletá Simona byla matkou tříletého Marka, který zemřel 16. února poté, co byl soustavně týrán jejím přítelem. Muž byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví a týrání osoby žijící ve společné domácnosti. Podle dostupných informací už má být Simona opět těhotná, což pro Blesk okomentovala babička utýraného chlapce ze strany biologického otce dítěte.

Markova babička se o všem dozvěděla z facebooku, protože se snachou prakticky není v kontaktu. „Jestli je znova těhotná, tak bych byla jedině pro to, aby jí to dítě z fleku sebrali, až ho porodí,“ nechala se slyšet. Proč? „Protože to miminko dopadne stejně jako Mareček,“ vysvětluje.

Před osudnou únorovou událostí si spolu obě ženy psaly.“ Neboj se, malej je v pořádku, roste jako z vody,“ psala Simona babičce Marka ještě v pátek 15. února. Za necelých 24 hodin už byl po smrti. „Může být jedině ráda, že s ní v kontaktu nejsem, protože já kdybych měla sebemenší tušení, kde se nachází, tak vám říkám, že do toho kriminálu by nešla ona, ale já,“ rozčílila se.

„Zašlapala bych ji do betonu za to, co udělala mému vnukovi,“ svěřila se žena, která se nyní stará o šokovaného tátu Marečka. „Jeho biologický otec žije se mnou ve společné domácnosti od té doby, co se to stalo, protože se psychicky zhroutil,“ prozradila babička utýraného chlapce.

Simona má teď přebývat u kamarádky, její telefon je nedostupný. Vinu ale dává Markova babička i Správě sociálního zabezpečení. „Až bude teď probíhat soud, co se týče úmrtí malého Marečka, tak jsem prostě přísahala na památku malého, že na sociálce v Lounech budou padat hlavy. Oni se na to s prominutím vys*ali,“ vzkazuje dopředu úředníkům.

Když přitom dostala vnuka do péče před dvěma lety, už tehdy leccos nasvědčovalo tomu, že je u Simony něco špatně. „Malej měl opruzeniny až do krve. Nevěděl, co je to vana,“ popisuje jeho babička. „Ve finále jsme toho kluka museli vrátit s tím, že Simona nastupuje do nějakýho ústavu, kde ji měli naučit, jak se o to dítě starat,“ dodává. Bohužel to byl začátek chlapcova konce.

Témata: smrt tříletého Marka v Lounech (únor 2019) krimi