Strach a panika mezi rodiči! České děti mají nebezpečný „koníček“

Násilí na dětech, ilustrační fotgorafie

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

28. února 2019 9:42

Rodiče mají strach z nové „zábavy“ jejich ratolestí, která naplno zaměstnává i policisty, kteří v tomto týdnu zabránili další bitce v Praze. Děti je organizují prostřednictvím sociálních sítí, dokonce z nich i zveřejňují šokující videa.

Českým internetem se šíří nový nebezpečný fenomén. Děti si prostřednictvím sociálních sítí domlouvají bitky, na které zvou další lidi, aby dělali publikum. Přítomní diváci pak často rvačky natáčí na mobilní telefony a videa posléze sdílí na internetu. Po sítích už koluje řada videí z těchto organizovaných zápasů.

Nejde přitom o žádnou „srandu“, ale pořádně brutální záležitost. Chlapci se neváhají vzájemně mlátit ani ve chvíli, kdy se jeden z nich ocitne na zemi a je prakticky bezmocný. Mnohdy nechybí ani opravdu nebezpečné kopance do hlavy.

Bitky se většinou odehrávají v parcích nebo u nákupních center. V jednom případě se však dvě dívky porvaly i přímo uprostřed jednoho z obchodních domů v hlavním městě. Právě v Praze dochází k podobným incidentům opravdu často.

Zatím poslední takový případ řešili policisté z hlavního města v tomto týdnu. Plánovanou bitku v pražských Řepích mezi místními a partou ze sousedního Smíchova naštěstí překazili. Mělo přitom jít o odvetu za potyčku, která se odehrála o den dříve.

Policisté přijali preventivní opatření, proto na místě hlídkují i nadále, v ulicích mají být kromě strážníků městské policie i kriminalisté v civilu. Bitky zasely strach i mezi rodiči dětí, někteří si je dokonce vyzvedávají přímo ve škole.

Nebezpečný fenomén se netýká jen Prahy, policisty zaměstnal i na Mostecku. Už v minulém roce tam rozprášili dětskou bitku v Litvínově. Když tehdy dorazili na místo, rvačka byla v plném proudu. Dva chlapce od sebe tehdy museli odtrhnout, přičemž jeden z nich byl zraněný a museli se o něj postarat záchranáři.

Témata: děti krimi Policie ČR