Vlak na Olomoucku srazil člověka, na místě zemřel

Vlaky

Autor: stars24.cz, ČTK

25. února 2019 21:46

Na trati mezi Blatcem a Olomoucí zemřel dnes vpodvečer člověk, srazil ho projíždějící rychlík. ČTK to řekla policejní mluvčí Irena Urbánková. Rychlíky jezdí odklonem, v regionální dopravě zavedly České dráhy (ČD) náhradní autobusovou dopravu. Dalšího člověka srazil vlak na trati mezi Olomoucí a Bohuňovicemi. Tato nehoda se stala na přejezdu, osoba utrpěla lehké zranění, řekl ČTK mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Nehoda s tragickými následky se stala krátce před 19:00. "Střetl se zde projíždějící rychlík s osobou, která se pohybovala v kolejišti," uvedla Urbánková.

Na místě podlehla zraněním, dodala. Policie zjišťuje totožnost oběti a okolnosti nehody. Předpoklad obnovení provozu na trati je ve 21:30, uvedly ČD na webu.

Druhá nehoda se stala po 18:15. "Na železničním přejezdu došlo ke střetnutí manipulačního vlaku s osobou, podle dosavadních informací byla lehce zraněna. Šlo o přejezd zabezpečený výstražnými kříži, podle informací nešlo o pracovníka od provozovatele drah, ale o civilní osobu," uvedl Drápal. I zde zavedly dráhy náhradní autobusovou dopravu.

Témata: Vlaková neštěstí Vlaky