Soukupova padesátka! Zemanův luxusní dárek a nečekaný rozruch

Miloš Zeman popřál Soukupovi k padesátinám 3

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

23. února 2019 10:56 | Aktualizováno: 23. února 2019 17:48

Neúnavný moderátor a majitel televize Barrandov Jaromír Soukup slavil 50. narozeniny! Na jeho oslavě nemohl chybět ani prezident Miloš Zeman, který se Soukupem pravidelně natáčí pořad Týden s prezidentem!

Soukup svůj velký den slavil v pražské restauraci Soho a mezi gratulanty nechyběli politici, herci ani umělci. S dary se na oslavu dostavila třeba šéfka ERÚ Alena Vitásková, hudebníci Tomáš Ortel a Felix Slováček, či herci Pavel Trávníček a Luděk Sobota. Nechyběl ani místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek, komunisté Josef Skála a europoslanec Jaromír Kohlíček a předseda SPD Tomio Okamura.

A samozřejmě i prezident Miloš Zeman! Soukupovi přinesl jako dárek luxusní hodinky! A podle Zemanova mluvčího Jiřího Ovčáčka z nich měl oslavenec doopravdy radost! 

Jaromír Soukup slaví 50. narozeniny. Mezi gratulanty samozřejmě nesměl chybět pan prezident. Jubilantovi věnoval dárek, který potěšil! pic.twitter.com/oPWirU1eBk

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) 22. února 2019

Ten navíc vystoupil i s projevem, který Hrad následně zveřejnil na svých oficiálních stránkách. „Milý Mirku Soukupe, vážení přátelé, nebudu opakovat svůj omšelý bonmot, že při padesátých narozeninách končí puberta. Místo toho Ti, Mirku, řeknu něco, co nemohu říci nikomu jinému než Tobě. Prožili jsme spolu desítky televizních diskuzí, a já jsem po těchto desítkách si Tě začal vážit, ale nejen to, začal jsem Tě považovat za svého přítele a doufám, že totéž platí i z Tvé strany,“ uvedl Zeman.

„Proč? Protože na rozdíl od novinářů, jimiž pohrdám, jsi člověk, který je vždy připraven, netrpí přehnaným sebevědomím a při diskuzi přemýšlí a říká argumenty a poslouchá argumenty druhé strany, což je to, co čeští novináři zásadně nedělají, a právě proto jsem obdivoval zázemí, které máš ve věcných znalostech, protože je radost diskutovat s člověkem, který ví, o čem mluví,“ pokračovala česká hlava státu. Ostatním český novinářům pak ještě jednou pořádně naložil. „Samozřejmě, že bych si přál, aby takových možností bylo více, ale Soukup je jenom jeden. Milý Mirku, koukej mi přinést víno, abych připil, já to budu trochu protahovat, na další čtyři roky našich debat. Těším se na ně a myslím si, že jak nám oběma, tak zejména našim divákům přinášejí stejné potěšení, jako nám. Na další čtyři roky,“ ukončil svůj přípitek Zeman.

Účast Zemana na Soukupově oslavě samozřejmě vyvolala i vlnu nevole. Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček kritikům poslal důrazný vzkaz. „Co dokáže rozohnit nenávistné “levicové liberály” do ruda? Tyto lidské nuly nejvíce rozzuří, když normální lidé dělají normální věci. Přejí si k narozeninám, mají radost nebo se prostě jen setkávají,“ naštval se Ovčáček!

Témata: Miloš Zeman Jaromír Soukup (podnikatel moderátor)