SVĚT JE V ŠOKU! Chlapečka umlátili k smrti? V Česku se odehrál brutální případ!

Marek s mámou Simonou

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

22. února 2019 10:50 | Aktualizováno: 22. února 2019 20:23

Čeští kriminalisté vyšetřují případ, který otřásl lidmi nejen u nás, ale i v zahraničí. Úmrtí tříletého chlapečka Marka v Lounech je šokující proto, že rodiče měli chlapce údajně už od narození brutálně fyzicky týrat.

Policisté vyšetřují podezřelé úmrtí tříletého chlapečka. Televize Nova s odkazem na sousedy a příbuzné uvedla, že za jeho smrt pravděpodobně může matka Simona a její přítel, kteří měli dítě týrat.

Příčina smrti zatím není známa a policie se k případu vyjadřovat nechce, podle svědků a lidí z okolí ale chlapec nesl známky fyzického týrání. Údajně měl na těle modřiny, podlitiny a popáleniny.

"Podle informací měl dítěti ubližovat partner jeho matky, která tomu prý nezabránila. Podle některých tomu dokonce přihlížela jen proto, aby ji partner neopustil," uvedla televize s tím, že na násilí se měl pod dohledem matky podílet právě její přítel. A babička zemřelého chlapce tato slova víceméně potvrzuje.

"Mlátili ho jak psa. Jako matka selhala, nechala si líbit, že jí mlátí syna jen kvůli tomu, aby ho neztratila. Ten kluk nemohl nic. Musel být celý den v pokoji a musel klečet a držet před sebou knížky. Nemohl nic, ani koukat na pohádky. Babičce se radši vyhýbala, nechtěli ho nikomu ukázat. Měl všude modřiny, strupy, jak mu tekla krev...mlátili ho i přes hlavu," uvedla.

"Všechny jsem je znal. Moc jsem se s nimi nevídal, naposledy jsem je viděl dva dny před smrtí chlapečka. Kluk měl modřiny, byl oteklý, ani nemluvil, jen tam tak seděl v kočárku. Zeptal jsem se, co to má být, a on mi v klidu odpověděl, že chlapec spadnul a že si trhá vlasy a škrábe se," řekl televizi rodinný známý.

Podobně hovoří i další svědci události, šokující ale na tom všem je, že o možném násilí věděla řada lidí, a nikdo nic nenahlásil. Toho si ostatně všimla i média v zahraničí.

"Sociální pracovníci nezaznamenali žádné oznámení z okolí dítěte, které by je vedlo k tomu, že by měli rodinu navštívit. Veřejnost byla tedy zjevně ticho v době, kdy neměla. Zda však právě partner Simony a ona sama mohou za smrt malého chlapce, je prozatím otázkou," napsal například server Topky.

Témata: smrt tříletého Marka v Lounech (únor 2019)