Vodník nosí děti? V brněnském babyboxu dnes našli novorozeného Kryštofa

BabyBox

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. února 2019 15:52

Už páté dítě letos zanechali biologičtí rodiče v babyboxu. Čtyřkilový Kryštof zaujal lékaře nejen svou váhou, pupečník měl totiž ošetřený plastovým uzávěrem na potravinové pytlíky. Podle primářky je ale zcela zdráv.

Dnes dopoledne nalezli zdravotníci v babyboxu v brněnské nemocnici Milosrdných bratří další dítě. Čerstvě narozeného chlapce osobně vyzvedla ze schránky primářka novorozeneckého oddělení Ludmila Brázdová. Na webových stránkách to uvedl zakladatel sítě babyboxů Ludvík Hess.

Novorozený kluk byl pečlivě zabalený v bílé dece s hnědými pruhy a oblečený v modrožlutém kompletu. Na cestě do babyboxu ho doprovodil plyšový vodník.

Primářka konstatovala, že chlapec, který váží 3830 gramů, se určitě narodil dnes. Lékaře však zaujal nejen svou váhou, ale hlavně tím, že měl pupečník ošetřený plastovým uzávěrem, kterým se zavírají pytlíky s potravinami.

Sama Brázdová navrhla malému chlapci jméno Kryštof, což přivítal i pan Hess. „Sám mám vnuka stejného jména,“ dodal duchovní otec projektu babyboxů. Kryštof je pátým letošním nalezencem. Nejkurióznějším případem letošního roku je dvouletý chlapec, který se skoro nevešel do schránky v Pelhřimově. Jak informoval server stars24.cz, jeho biologická rodina se o něj navíc opět přihlásila.

Hess rovněž připomněl, že primářka Brázdová se výrazně zasadila o vznik babyboxu v nemocnici Milosrdných bratří, který vznikl v roce 2005 jako teprve druhý v celé republice. Kryštof je už osmnáctým novorozencem, kterému brněnský babybox zachránil život.

Po celém Česku funguje v současnosti 76 babyboxů, v nichž vstoupili do života už 185 dětí. Kryštof upravil skóre kluci versus holčičky na 80:105.

Témata: BabyBox děti Brno