V Mělníku se zřítil z 12metrového srázu autobus plný lidí

Zřícený autobus u Mělníka

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

18. února 2019 9:19

V Mělníku dnes ráno havaroval autobus, tři lidé utrpěli zranění. Autobus vyjel mimo silnici 16 u Nového mostu, zřítil se z vysokého srázu a dopadl na bok. Příčinu a okolnosti nehody vyšetřují policisté, řekla ČTK mělnická policejní mluvčí Markéta Johnová. Místo je nyní průjezdné, během dopoledne bude pokračovat vyprošťování havarovaného autobusu, řidiči by měli počítat s dopravními komplikacemi.

Nehoda se stala na hlavním tahu mezi Mělníkem a Slaným před kruhovým objezdem u mělnického Nového mostu. Autobus prorazil svodidla, spadl ze zhruba desetimetrového srázu a převrátil se na bok.

Kvůli vyproštění vozu museli hasiči odřezat jeden strom, na samotném vytažení se bude podílet i specializovaná firma. "Na místo jedou dva jeřáby, které budou autobus vytahovat," řekl ČTK mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

Při nehodě se podle mluvčí krajské zdravotnické záchranné služby zranili tři lidé. Dva utrpěli středně těžká zranění a jeden byl vážně zraněn na hlavě. Silnice byla kvůli vyšetřování nehody před 6:00 krátce uzavřena.

Témata: Nehody autobusů středočeský kraj