Pozor na nebezpečný šlehačkovač! Ublížil lidem v Česku, ve Francii už dokonce i zabíjel

nebezpečný výrobek - lahev na šlehačku 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. ledna 2019 14:10

Čeští spotřebitelé by měli zbystřit, možná totiž mají doma nebezpečný šlehačkovač. Podle europoslance Tomáše Zdechovského ho mají desítky tisíc lidí po celé EU, ve Francii má přitom na svědomí i smrt mladé ženy. Jiné ženě nedávno ublížil v Čechách.

Těžké zranění utrpěla den před Štědrým dnem žena z Hradce Králové, když používala tlakovou lahev na výrobu šlehačky. Má se jednat o přístroj s plastovou hlavicí z Číny. Policie případ v současnosti vyšetřuje a čeká na znalecké posudky.

Zraněná žena je stále v nemocnici. Police prověřuje, jestli ke zranění došlo neobratnou manipulací, nebo je naopak na vině materiál. O dalším postupu se rozhodne až poté, co se zjistí příčina exploze.

Výrobce už údajně dříve informoval spotřebitele o tom, že tento výrobek stahuje z prodeje, protože představují nebezpečí. V EU výrobek poranil, nebo dokonce zabil už několik lidí. Před dvěma lety výbuch lahve zabil blogerku Rebekku Burgerovou, která byla známá ve světě fitness.

Web stars24 má k dispozici prohlášení europoslance Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL). Podle něj koluje mezi občany EU několik desítek tisíc těchto nebezpečných lahví. V evropské databázi nebezpečných výrobků má být šlehačkovač už od roku 2012.

„Momentálně vím o dvou případech vážných zranění. Jedno byl otec čtyř dětí, při oslavě narozenin dcery se utrhlo plastové hrdlo a střepiny mu prorazily přes obličej lebku. Od minulého týdne východočeská policie vyšetřuje další případ, kdy žena skončila v kómatu,“ popisuje detaily českých případů Zdechovský.

„Opravdu se mi nelíbí, že tu dále máme tyto čínské šmejdy, proto hodlám interpelovat Evropskou komisi, aby toto téma s Čínou otevřela a byly odškodněny všechny oběti. Z mého pohledu je totiž naprosto nemyslitelné, aby za chyby čínského výrobce platili čeští distributoři, kteří jsou v tom zcela nevinně. Navíc je nutné na tento výrobek opětovně upozornit spotřebitele po celé EU,“ sděluje své nejbližší plány lidovecký europoslanec.

Témata: nebezpečný výrobek EU úrazy Lidé Tomáš Zdechovský /KDU-ČSL/