Migrant – dobrodruh si přes Česko „krátil“ cestu z Belgie do Anglie! Zadržela ho policie

policie

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. ledna 2019 16:15

Čeští policisté včera řešili úsměvnou, leč velice nebezpečnou situaci na dálnici D1. Ve středních Čechách se po ní procházel člověk, který přišel s opravdu neobvyklým vysvětlením celé inkriminované události.

Na páteřní dálnici D1 včera ráno zase jednou něco nehrálo. Kalamitních pár centimetrů sněhu se vozovce tentokrát vyhnulo, provoz ale brzdilo něco jiného. Mezi auty se totiž procházel člověk, který se vystavoval nebezpečí smrti.

Po frekventované dálnici naštěstí právě projížděla hlídka středočeské celní správy. Celníce tedy ihned zareagovali, zanechali běžné kontrolní činnosti a muže zastavili dříve, než se mohlo něco ošklivého přihodit.

Jak se muž na 41. kilometru dálnice D1 nedaleko Divišova ocitl? Podle vlastních slov na ní přijel vlakem, prý je totiž právě na cestě z Belgie do Anglie. Muž tedy neprokázal ani minimální schopnost práce s mapou, ale ani svou totožnost. Neměl u sebe totiž žádné doklady.

Sám však tvrdil, že pochází z Etiopie. S největší pravděpodobností tak šlo o migranta. Celníci následně celou záležitost předali příslušníkům policie, kteří se na místo dostavili a muže si odvezli na služebnu.

Témata: krimi Policie ČR migrace uprchlíci Dálnice D1