Migrant vlezl do kamionu! Místo v Británii ale skončil v Liberci!

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: ČTK, stars24.cz

13. prosince 2018 19:00

V Liberci skončil cizinec, který se chtěl dostat kamionem z Belgie do Velké Británie. Ve voze strávil vestoje skoro čtyři dny. Migrant byl po ošetření převezen do přijímacího střediska pro azylanty, nyní žádá o azyl v České republice. Na webu policie o tom informoval liberecký policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Do kamionu, který jel do Liberce, si bez vědomí řidiče nastoupil cizinec v závěru minulého týdne. Podle zjištění libereckých policistů postával spolu s dalšími v Belgii u jednoho parkoviště, kde bylo větší množství kamionů.

"Pravděpodobně dlouhé čekání na vhodnou příležitost jej zmohlo natolik, že usnul," uvedl Robovský. Mezitím, co spal, nastoupili jeho kamarádi zřejmě do nákladního vozu směřujícího do Británie.

Po probuzení byl migrant sám a nastoupil do nějakého kamionu v domnění, že cílovou destinací bude také Velká Británie. O čtyři dny později, při vykládce zboží na parkovišti jedné z firem v Liberci, vystoupil z nákladového prostoru kamionu. Vestoje, zaklíněn mezi nákladem, byl téměř čtyři dny.

Cizince bez dokladů a peněz si převzali policisté a zajistili mu lékařské vyšetření v nemocnici. "Následujícího dne požádal muž o poskytnutí mezinárodní ochrany formou azylu v České republice. Cizinec byl po administrativních úkonech převezen do přijímacího střediska pro azylanty a předán příslušným orgánům, které budou o udělení azylu rozhodovat," dodal mluvčí policie.

Témata: migrace Česká republika Velká Británie Policie ČR