Otec zavolal záchranku synovi, který nedýchá. Pro lékaře začala noční můra!

Záchranná služba, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. listopadu 2018 19:48

Operátoři tísňové linky středočeské záchranné služby i samotní lékaři zažívají někdy perné chvíle. Češi totiž mají v oblibě falešné poplachy, a tak se jen letos už museli potýkat s desítkami tisíc zlomyslných hovorů. Představíme vám jeden z nich.

Jedním z příkladů chování Čechů je případ otce a syna z Nymburska, kteří se ve volání střídají a volají jeden druhému záchranku ke smyšleným napadením, střelbě či náhlé zástavě oběhu.

Poslední takový výjezd v listopadu byl na základě informace, že syn je v bezvědomí a nedýchá. Operátorka proto okamžitě začala volajícího navádět v resuscitaci a na místo rychle vyjela sanitka.

Záchranáři při příjezdu vzali kufry a defibrilátor a spěchali do domu, v jeho dveřích ale kouřil starší opilý muž. Na zemi ležel mladší z mužů, který se při příchodu záchranářů začal smát. Letos tato dvojice "napálila" záchranáře už devětkrát.

Na tísňovou linku záchranářů volají také lidé, kteří operátorům sprostě nadávají a následně zavěsí. Takových případů bylo letos zaznamenáno téměř 23 tisíc!

Témata: Záchranná služba lékaři