Nemocný Andrej Babiš mladší: Možná vás vezl na dovolenou! Pracoval jako pilot!

Andrej Babiš ml.

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

14. listopadu 2018 10:39

V Česku neexistuje asi nikdo, kdo by neslyšel jméno Andrej Babiš. Přesto většina Čechů až do včerejška neslyšela o synovi českého premiéra Andreji Babišovi mladším. Je přitom možné, že jste se s ním setkali – v minulosti totiž pracoval jako pilot!

Syn Andrej pochází z prvního manželství Babiše a lékařky Beaty Adamovičové. Narodil se v roce 1983. Mediální pozornost se něj a jeho sestru Adrianu upřela především v souvislosti s vyšetřováním kauzy „Čapí hnízdo". Právě na Andreje totiž byla tato farma nějakou dobu napsána. 

Adriana Bobeková, Babišova dcera z prvního manželství, je vdaná za pracovníka Agrofertu Martina Bobka, mají dvě děti. Do roku 2008 byla místopředsedkyní představenstva Imoby, i ona působila ve společnosti Farma Čapí hnízdo.

Babiš mladší létal s dopravním letadlem

Andrej Babiš junior v minulosti pracoval jako pilot dopravního letadla Boeing 737 pro společnost Travel Service. Odtud ale musel před několika lety odejít, protože se údajně nedokázal podřídit autoritám.

Mluvčí společnosti Vlaďka Dufková nicméně nechtěla tyto informace komentovat. „Na informace, které požadujete, se vztahuje ochrana osobních údajů viz Nařízení GDPR,“ uvedla na dotaz serveru Stars24.cz.

V roce 2016 si syn premiéra pořídil rodinný dům v pražských Ďáblicích. Za nemovitost o rozloze 162 metrů čtverečních zaplatil 12,5 milionů korun. Pak se ale po něm slehla zem. Dnes žije se svou matkou ve Švýcarsku. 

Premiér Babiš se nechal slyšet, že jeho dcera Adriana trpí 20 let bipolární poruchou a psychicky nemocný je podle jeho slov i Andrej Babiš mladší. Na jedné z tiskových konferencí premiér prohlásil, že jeho syn má schizofrenii. 

Babiš označil novináře za hyeny 

Premiér Babiš také uvedl, že kauzu svého syna považuje za součást scénáře, který ho má zničit a dostat z politiky. Poznamenal také, že mu je velmi nepříjemné veřejně komentovat zdraví svých čtyř dětí. Dodal však, že je ochoten za jejich zdraví a život položit i život.

Skryté natočení rozhovoru, který s jeho synem Andrejem pořídili redaktoři serveru Seznam Zprávy, označil za vrchol hyenismu. Novináři podle něj kladli sugestivní otázky, aby dostali správné odpovědi. "Natáčet psychicky nemocného člověka, tajně a tímto způsobem, je odporné a hnusné," řekl.

Témata: Andrej Babiš ml. Andrej Babiš