Co se skutečně stalo? Policie dostala zákaz zveřejnit pravdu o smrti Kočky (†28)!

Jan Kočka 7

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

5. listopadu 2018 16:18 | Aktualizováno: 7. listopadu 2018 14:27

Od tragické nehody, při které zemřel Jan Kočka mladší (†28) a další řidič Miloslav (†28) uplynul už více než měsíc. Případ ale stále provází řada nejasností. Celou dobu se čekalo na výsledky pitvy a toxikologie, které měly prokázat, zda měl Kočka v těle drogy. Policie sice už výsledky dostala, nikomu ale nesmí říci, co v nich stojí!

Jan Kočka zemřel na konci září při nehodě, kterou podle všeho způsobil jízdou v protisměru sám Kočka. Asi po dvou kilometrech narazil se svým sportovním autem do nákladního vozu. Oba řidiči svým zraněním podlehli. Ihned se začalo spekulovat, zda nebyl Kočka pod vlivem omamných či návykových látek nebo alkoholu.

Všechno měly objasnit výsledky z toxikologie. Ty už má sice policie k dispozici, nesmí o nich ale mluvit! Podle Blesku to totiž zakázalo státní zastupitelství! Policejní mluvčí pouze uvedla, že státní zástupce v Nymburce si vyhradil právo k poskytování informací k případu a že policie se už k němu nebude vyjadřovat.

A podobně stručný byl také státní zástupce Ludvík Lukáš. „Zatím máme informační embargo, protože prověřování není ukončeno. Ještě se čeká na další znalecké posudky,“ řekl. Veřejnost se podle něj vše dozví až ve chvíli, kdy budou hotové všechny potřebné posudky.

Konkrétně se čeká na posudek z oboru dopravy, který by měl stanovit rychlost aut a zároveň vyloučit technické závady na vozidlech. Podle odhadů by měly být do konce listopadu. Dodal, že jde o standardní postup a státní zastupitelství určitě nehodlá výsledky zatajit.

Témata: Jan Kočka Dopravní nehody