V Praze se před exekutory zabarikádoval muž a hrozil střelbou

Policie ČR při zásahu

Autor: stars24.cz, ČTK

2. listopadu 2017 14:57

V jednom z bytů v pražských Kobylisích se dnes zabarikádoval před exekutory muž a hrozil střelbou.

Situaci s ním se snažil vyřešit policejní vyjednávač, nebyl ale úspěšný, proto do bytu násilím vnikla zásahová jednotka a šestašedesátiletého muže zadržela. Zraněn nebyl nikdo, řekl ČTK policejní mluvčí Tomáš Hulan. Advokát muže Norbert Naxera ČTK sdělil, že jeho klient odmítl vpustit exekutory do svého bytu, protože koncem října požádal o odklad exekuce, o rozhodnutí zatím ale nebyl vyrozuměn.

K zabarikádovanému muži v ulici Nad Šutkou policisté vyjížděli krátce před 11:00. Podle mluvčího muž vyhrožoval "střelbou ať už vůči sobě, nebo vůči jiným" a kvůli tomu byla na místě i zásahová jednotka.

"Snažili jsme se to vyřešit smírčí cestou prostřednictvím vyjednávače, nicméně komunikace s dotyčným nevedla ke zdárnému řešení, proto přišel na řadu zákrok zásahové jednotky a násilný vstup do objektu, který byl ukončen zadržením dotyčného," popsal situaci Hulan. Policejní akce tak kolem 14:25 skončila.

Policisté podle mluvčího nyní budou vyšetřovat okolnosti případu, mimo jiné budou zjišťovat, co muže k takovému jednání vedlo, jestli své výhrůžky myslel vážně a jakou roli v celé věci případně sehrál mužův psychický stav.

Podle advokáta muž sice dostal před časem od exekutorského úřadu pro Prahu 5 oznámení o tom, že u něj dnes provede exekuci vyklizením bytu, počátkem týdne ale požádal o odklad této exekuce. "Tato žádost byla údajně již zamítnuta, ačkoliv to povinnému ani naší advokátní kanceláři nebylo doručeno a především podle exekučního řádu pokud exekutor návrhu na odklad exekuce nevyhoví, postoupí ho soudu, který do 15 dnů rozhodne," uvedl Naxera. Exekutor však podle něj spis soudu nepředal a nezákonně pokračoval v exekuci.

Témata: Exekuce krimi Policie ČR