Česko opět hledá hada! Utekl v Orlové v Kauflandu!

Had - ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. října 2018 20:11

V prodejně Kauflandu v Orlové hledají hasiči druhým dnem hada, obchod je proto uzavřen. Neidentifikovaný druh plaza byl v prodejně spatřen v úterý ráno, zatím se ho ale nepodařilo nalézt.

"Dne 9. října v ranních hodinách byla na naší provozovně v Orlové v Okružní ulici zjištěna přítomnost dosud blíže nezjištěného druhu plaza. Okamžitě jsme přijali veškerá nezbytná opatření a prodejna byla uzavřena," uvedla na facebooku mluvčí společnosti Renata Maierl.

Podle informací zveřejněných na sociální síti hada zachytil kamerový systém. Hasiči na místě nyní prohledávají regály. "Na místě stále probíhá intenzivní hledání ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem. Dále jsme v kontaktu i s odborníky na plazy. Celou situaci monitorujeme a o dalším vývoji budeme informovat," uvedla mluvčí. Podle ní je bezpečnost zaměstnanců a zákazníků pro řetězec prioritou.

Minulý týden chytili v Praze odborníci smrtelně jedovatou mambu zelenou, která unikla z domu v Hlubočepích a předtím uštkla třicetiletou ženu, zřejmě svou majitelku. Had se poté dostal do nedaleké zahrádkářské osady, kde ji ze stromu sundal pracovník pražské zoologické zahrady.

Témata: Hadi kaufland