Na ČT znovu truchlí! Zemřel oblíbený reportér!

Jan Kiss (ČT)

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

1. října 2018 15:43

Česká televize přišla o dalšího ze svých reportérů! Ve věku 57 let zemřel oblíbený redaktor Jan Kiss.

Zprávu o smrti redaktora přinesla Česká televize, kde Kiss dlouhá léta působil. „Přátelé, snažíme se vám přinášet jen samé hezké zprávy a ukazovat život z té lepší stránky. Dnes to ale, bohužel, nejde. Opustil nás totiž letitý kolega a kamarád Jan Kiss, který pro vás v České televizi natočil spoustu reportáží...“ uvedla ČT na stránkách pořadů Toulavá kamera a Gejzír, na kterých se reportér podílel.

ČT přidala i osobní vzpomínku. „Honzo, ty nenapravitelný snílku a pábiteli, už teď nám moc chybíš a budeš scházet. Vždycky jsi miloval nebeské koráby všeho druhu, tak ať Tě ten Tvůj zanese někam, kde budeš šťastný. Zasloužíš si to.... Nezapomeneme...“ dodala jménem svých zaměstnanců veřejnoprávní televize.

Na Kisse zavzpomínala i moderátorka „Už teď mi chybíš, Honzo. Tvé bláznivé nápady, energie, vtípky, úsměv... Tak šťastný let, vousatý chlapíku. Konečně máš svá vysněná křídla,“ přidala se moderátorka Toulavé kamery či Gejzíru Iveta Toušlová.

Jan Kiss v Československé televizi působil už od roku 1980. Zpočátku se věnoval především dokumentární tvorbě, později pracoval jako dramaturg, ale nakonec se stal redaktorem a spolupracoval s několika pořady. V publicistickém pořadu Černé ovce spolupracoval i se zesnulým Vlado Štanclem (†52).

Témata: Jan Kiss (ČT) Česká televize