V Dubí je dusno kvůli brutální rvačce s Romy na koupališti! DSSS přes zákaz chystá protest!

Tomáš Vandas /DSSS/

Autor: ČTK, stars24.cz

14. srpna 2018 9:26

V Dubí na Teplicku po vážném incidentu na tamním koupališti roste napětí. Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS) uskuteční protest v sobotu 18. srpna navzdory tomu, že město akci na vybraném místě zakázalo.

Dělnická strana se rozhodla uspořádat shromáždění před městským úřadem. "Cílem je upozornit na to, co se stalo nejen v Dubí, ale i na další incidenty v Ústeckém kraji," řekl ČTK předseda DSSS Tomáš Vandas.

Radnice s konáním shromáždění před svým sídlem nesouhlasí. "Vybrali místo v centru, kde se sbíhají dvě jednosměrné ulice, je tam pošta, úřad. V tu dobu se konají čtyři sňatky a je to jediný výjezd od úřadu. Druhý výjezd je jediný ze sídliště, pokud by došlo k problému, nikdo se tam nedostane. Proto jsme v souladu se zákonem vydali zákaz a zároveň jsme navrhli náhradní místo Školní náměstí," uvedl starosta města Petr Pípal. 

Školní náměstí je podle něj vzdáleno zhruba 200 metrů od místa navrženého DSSS. "Podle nás je to někde na okraji města. My si myslíme, že adekvátní je, aby se lidé sešli v centru. Prostranství je tam dostatečné," míní Vandas. 

Na koupališti vznikla minulý týden roztržka mezi dvěma ženami údajně kvůli dětem v brouzdališti. Napadené ženy se zastal mladý muž, který utrpěl zranění. Policie obvinila 26letou ženu z Teplic. "Zatím padlo jen jedno obvinění a na případu dále kriminalisté pracují," řekl dnes ČTK mluvčí teplické policie Dan Vítek.

Témata: rvačka na koupališti v Dubí dsss Romové Tomáš Vandas