V Kutné Hoře vypukl obří požár! Dým je vidět až z Prahy, hasiči kvůli teplu kolabovali!

Požár

Autor: ČTK, stars24.cz

12. srpna 2018 17:22 | Aktualizováno: 12. srpna 2018 19:29

Kutná Hora - V Kutné Hoře dnes hořel sklad odpadu, například plasty nebo lepenka. V bezprostřední blízkosti stojí několik hal, jedna shořela. Hasiči už dostaly plameny pod kontrolu. Předběžná škoda je vyčíslena na 3,5 milionu korun.

Dým byl vidět z mnohakilometrové dálky, například z Kolína, který je od Kutné Hory vzdušnou čarou asi deset kilometrů. Viděli ho i obyvatelé pražského sídliště Kobylisy.

Požár nahlásil svědek na tísňovou linku hasičů kolem 14:30. Velitel hasičů vyhlásil třetí stupeň poplachu ze čtyř možných, s plameny bojovalo více než sto profesionálních i dobrovolných hasičů.

Kromě odpadu zcela shořela také hala, která byla v bezprostředním sousedství požáru. Hasičům se podařilo ochránit další okolní haly, některé z nich ale poškodilo sálavé teplo. V jedné z hal je sklad elektroniky v hodnotě několika milionů korun.

Po městě jezdily vozy městské policie, strážníci vyzývali obyvatele, aby nevětrali. Požár vypukl v průmyslovém areálu na okraji města, historické centrum města tak nebylo ohrožené. 

Sousední pole, na které plameny přeskočily, se už podařilo zcela uhasit. Požár v průmyslovém areálu budou ještě hasiči dohašovat. Vyšetřovatelé zatím neznají ani předběžnou příčinu vzniku požáru.

Záchranáři na místě ošetřili pět hasičů, dva z nich převezli do nemocnice. "U jedné osoby kvůli kolapsu z přehřátí byl nutný transport do nemocnice v Kutné Hoře. Druhá osoba se nadýchala zplodin hoření, také byla převezena do nemocnice," řekla mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová.

Témata: požár Hasiči