Další pořad Jaromíra Soukupa? TV Barrandov se rozhodla pro zásadní změnu!

Jaromír Soukup (podnikatel, moderátor)

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

24. července 2018 11:59

Stanice Barrandov oznámil, že zásadně mění strukturu svého zpravodajství. Rozhodla se zrušit večerní zpravodajskou relaci Naše zprávy a místo toho od září nasadí nové zpravodajské formáty. A ty by neměl moderovat nikdo jiný než majitel stanice Jaromír Soukup!

„Diváci televize Barrandov sice v průběhu srpna neuvidí klasické televizní zpravodajství, ale mohou se těšit, že od září budou mít možnost sledovat nové zpravodajské formáty,“ uvedla stanice s tím, že v novém programovém schématu se objeví nový pořad, který bude komentovat aktuální domácí i světové dění.

Jako důvod zrušení pořadu Naše zprávy zmínila mluvčí Barrandova Marie Opálková v tiskovém prohlášení dlouhodobý pokles diváků. „TV Barrandov i nadále zůstane hlavním hráčem na poli politických diskusí a investigativní žurnalistiky, v níž za poslední rok dokázala získat významnou pozici. Od září se na obrazovku vrátí jak oblíbené politické diskuse Aréna Jaromíra Soukupa a Duel Jaromíra Soukupa, tak i investigativní pořady Kauzy Jaromíra Soukupa,“ uvedla stanice.

Soukup už na své stanici moderuje osm pořadů a teď by měl podle Blesku přibýt i devátý! Z kroku jsou podle deníku v šoku především lidé, kteří na Barrandově zpravodajství připravovali. Dnes ráno sice normálně pracovali, ale pak jim přišla stejná tisková zpráva jako do médií, podle které Naše zprávy v pátek definitivně končí. Oficiálně však nikdo komentovat nic nechce, většina z nich však podle všeho na Barrandově definitivně končí.

„Jsem přesvědčen o tom, že naše rozhodnutí je správné. TV Barrandov rozhodně nerezignuje na zpravodajství a publicistiku, jen ji chceme, podobně jako v případě jiných mých pořadů, nabídnout v podobě, která bude pro diváky atraktivní. Věřím, že opakování zpráv z internetu a promítání videí ve stylu sociálních sítí není prostě již perspektivní cesta. Již v průběhu léta jsme si vyzkoušeli některé nové zpravodajské formáty a nyní víme, že mají šanci uspět.“ komentoval změny generální ředitel TV Barrandov a předseda představenstva mediálního domu Empresa Media Jaromír Soukup.

Nedávno se navíc objevila zpráva, že vydavatelství Empresa Media patřící Soukupovi provádí radikální reorganizaci. Skončit podle informací médií mělo 30 lidí – většinou novinářů. Počet zaměstnanců téměř o pětinu zredukoval ke konci června počet výkonný ředitel Empresy Daniel Köppl. Vyhazoval napříč tituly a bez vědomí šéfredaktorů. Köppl propouštění potvrdil, odmítl ale zveřejnit konkrétnější čísla.

Témata: TV Barrandov Jaromír Soukup (podnikatel moderátor)