Cirkusová rodina Berousků promluvila o tygřích jatkách v Bášti u Prahy!

policejní zásah kvůli chráněným zvířatům (16.7.2018)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. července 2018 10:24

Zastřelený tygr, vytrhané drápy, kůže, kosti, vývary... To vše a mnohem více našla policie při pondělní razii v Zooparku Bašť severně od Prahy, který provozuje Ludvík Berousek. Co na to říká jeho rodina?

Policie po razii obvinila tři lidi věku 35, 56 a 67 let, kteří mají trvalé bydliště v Praze, na Českolipsku a na Žatecku. Hrozí jim až pět lez vězení. Celníci a policisté zasahovali v Praze, středních a severních Čechách.

Kauza se podle zpráv médií týká zabíjení tygrů v Zooparku Bašť severně od Prahy, který provozuje Ludvík Berousek, a následného zpracovávání tygřích produktů ve vietnamské komunitě.

Známý cirkusový rodinný klan Berousků se ale od počínání Ludvíka Berouska distancuje. Jiří Berousek z Národního cirkusu originál Berousek považuje událost za nešťastnou. Jeho rodina s ním ale nemá noc společného.

"Je to hrozná věc samozřejmě. Lidi si musí uvědomit jednu věc, cirkus je cirkus a zoopark je zoopark. My absolutně nemáme nic společného s nimi, i když jsme vzdálená rodina s nimi," vysvětlil pro televizi Nova Jiří Berousek.

Rodina Berousků, která provozuje známý cirkus, prý s Ludvíkem není dlouhá léta v kontaktu. Jde o bratrance z druhého kolene a Jiří tvrdí, že by nikdo z jeho blízkých něco takového nemohl udělat. Oni totiž zvířata milují.

"Víte, to by bylo něco jiného, pokud by to udělal bratr, tak se k tomu razantně postavím, v životě tohle u nás nebylo, náš tatínek učil disciplíně a pokud nemilujete zvířata, tak je to lepší nedělat," dodal pro televizi Jiří Berousek.

Témata: policejní zásah kvůli chráněným zvířatům v Bášti u Prahy (16.7.2018) cirkus Tygři Berousek