Tragická smrt chlapečka se stala úplně jinak? Údajná svědkyně v Šiklandu lhala!

Safari vláček Šiklův mlýn, ilustrační fotografie

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

17. července 2018 13:59

O víkendu došlo na festivalu v areálu Šiklův mlýn u Zvole nad Pernštejnem v okrese Žďár nad Sázavou k tragédii. Pětiletý chlapec zemřel poté, co jej srazil ho turistický vláček, který areálem jezdí. Svědkyně uvedla, že nehodu mohla zavinit zaměstnankyně areálu, jak se ale ukázalo, pravda je jiná.

Na média se po incidentu obrátila mladá žena, která tvrdila, že vše viděla. Podle deníku Právo uvedla, že k nehodě došlo kvůli nedorozumění mezi průvodkyní a řidičem a že chlapeček vystupoval se svolením průvodkyně. Při vystupování pak ale utrpěl smrtelná zranění.

Když ale údajnou svědkyni kontaktovala policie, žena se zhroutila a přiznala, že si vše vymyslela. Svým jednáním prý chtěla pomoci matce zemřelého chlapce.

„Četla jsem diskuzi pod článkem a přišlo mi to hrozně zlé. Chtěla jsem zabránit tomu, aby byla očerňovaná maminka toho kluka. Sama mám malé dítě, chtěla jsem ji chránit, když ona sama nemůže, bylo mi jí líto,“ cituje její slova deník. Ukázalo se, že nejen, že si vše vymyslela, ale že dokonce ani den neštěstí v areálu nebyla.

K průběhu vyšetřování se vyjádřil i majitel zábavního parku Šikland Libor Šikl „Rádi bychom vám nabídli pozitivní zprávu, ale někdy je potřeba se k potížím postavit čelem. Dnes nás kontaktovala rodina zesnulého chlapce, abychom jim pomohli zastavit tlak, který plyne z médií a internetových diskuzí,“ prozradil Šikl na sociálních sítích. Zároveň přiznal, že za sebou má tři nejhorší dny v jeho životě.

„Proto jsme se rozhodli uzavřít všechny komentáře týkající se sobotní tragédie a na přání rodiny budeme mazat příspěvky nově vzniklé. Prosíme, respektujte to kvůli matce dítěte. Zároveň jsme zahájili detailní bezpečnostní prověrku veškerých služeb v areálu. O průběhu vás budeme informovat,“ dodal.

Témata: smrt chlapce na festivalu v areálu Šiklův mlýn u Zvole nad Pernštejnem (14. 7. 2018) Šiklův mlýn