Na pohřeb hasiče Hejduka dorazil i Rakušan. Neudržel slzy

Hasiči

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. července 2023 9:36

V Kolíně se ve středu konalo pohřební rozloučení s hasičem Zdeňkem Hejdukem (†34), který tragicky zahynul při nehodě hasičské cisterny. Zdeněk Hejduk byl nejen hasičem, ale také otcem a manželem, a jeho náhlý odchod způsobil hlubokou bolest jeho rodině a přátelům.

Nehoda hasičské cisterny se stala během zásahu požáru rodinného domu v Krakovanech ve středu 19. července. Na místo výjezdu se vydali hasiči z Kolína, ale bohužel cisterna plná vody havarovala během cesty. Narazila do semaforu a následně do samotného domu. V tragickém incidentu zemřel mladý hasič Zdeněk Hejduk, který zanechal za sebou manželku Karolínu a malého synka Zdeněčka.

Na poslední rozloučení s Zdeňkem se v obřadní síni hřbitova v Kolíně na Zálabí sešly stovky lidí, kteří chtěli vyjádřit svou poslední úctu odvážnému hasiči a podpořit jeho rodinu v těžkých chvílích. Kvůli velkému počtu smutečních hostů bylo pietní místo pro položení květin umístěno venku. Na velkoplošném plátně byly promítány fotografie Zdeňka, zejména z jeho hasičské činnosti. Jeho rakev byla zdobena českou vlajkou a helma, kterou nosil při svém odvážném snažení zachraňovat životy a majetek.

Mezi přítomnými se objevil i ministr vnitra Vít Rakušan, který v minulosti působil jako starosta Kolína. V emocionálním projevu ministr uvedl, že měl tu čest oddat Zdeňka a jeho manželku Karolínu. Vyjádřil hlubokou soustrast rodině zesnulého a zdůraznil, že Zdeněk dával do své práce jako hasič více, než co slíbil v přísaze, což svědčí o jeho nezištném nasazení a oddanosti pomáhání druhým.

Smuteční obřad byl dojemným připomenutím odvahy a obětavosti hasiče Zdeňka Hejduka, který zanechal hlubokou stopu ve své práci i v srdcích lidí, kterým sloužil. Jeho památka zůstane navždy živá a jeho odvaha bude inspirací pro další generace hasičů.

Témata: Kolín Hasiči