Nehoda v Otrokovicích: Řidič nezvládl své auto, následoval střet v protisměru. Tři zranění

V Otrokovicích zasahovaly záchranné složky u vážné nehody. (25.7.2023)

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

26. července 2023 14:10

Dvě těžká a jedno lehké zranění si vyžádala vážná dopravní nehoda, která se v úterý odpoledne stala v Otrokovicích. Příčinou je pravděpodobně nezkušenost teprve osmnáctiletého řidiče, uvedli policisté.

K nehodě došlo v ulici Objízdná v 15:40. Řidič nezvládl projet na mokrém povrchu zatáčkou, vyjel mimo komunikaci, kde strhl řízení a zamířil s autem do protisměru. Tam se střetl s protijedoucím vozidlem devětatřicetileté řidičky. Mladík skončil s vozem na travnatém svahu.

"S těžkým zraněním transportoval vrtulník osmnáctiletého řidiče do nemocnice. Jeho stejně starého spolujezdce převezli záchranáři do nemocnice také s těžkým zraněním. Řidička skončila v nemocnici s lehkým zraněním," uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Vyšetřování nehody mají na starosti dopravní policisté ve spolupráci s kriminalisty. Škoda byla předběžně vyčíslena na 250 tisíc korun. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, ačkoliv hasiči tou dobou už zasahovali u jiné nehody v Napajedlích. Jak požárníci uvedli, dvě zaklíněné osoby museli vyprostit.

Témata: Dopravní nehody Policie ČR Hasiči