Renáta Kellnerová promluvila o PPF po manželově smrti: Kdo ji v budoucnu převezme?

Pražské sídlo PPF.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. července 2023 10:41

PPF vydala v těchto dnech výroční zprávu, která informuje o fungování skupiny. Rozsáhle se v ní vyjadřuje Renáta Kellnerová. Dokonce prozradila, kdo by po ní měl v budoucnu převzít zodpovědnost.

"Rok 2022 byl už druhým od chvíle, kdy jsem musela neočekávaně převzít hlavní akcionářskou zodpovědnost za skupinu PPF," připomněla Kellnerová v úvodním slovu k výroční zprávě. Nesl se podle ní už mnohem víc ve znamení každodenní práce a řešení praktických problémů. Zmínilo například jmenování nového generálního ředitele.

"Asi není složité si představit, že moje začátky v nové roli byly obtížné: seznámit se podrobně s tak širokou a komplexní agendou, jakou PPF obhospodařuje, je těžký úkol sám o sobě, natož v období, kdy se celá rodina jen pomalu a bolestně vzpamatovává z tragické ztráty nejbližšího člověka," svěřila se.

Vdova po miliardáři poděkovala zaměstnancům PPF za to, jak zvládli období nejistoty a změn. " Způsob, jakým plnili – a stále plní – své pracovní povinnosti, i důvěra, s jakou dokázali přijmout nově se rodící prostředí za své, mě naplňují úctou a hrdostí," podotkla.

Velkou radost jí dělaly projekty rodinné nadace, mj. i pomoc ukrajinským válečným uprchlíkům, i dlouhodobé aktivity, k nimž patří například škola Open Gate. 

Kellnerová poznamenala, že loňský rol jí přinesl starosti, pozitivní změny i nezapomenutelné okamžiky. "Ve vztahu k PPF pak i jednu zásadní věc: teprve vloni, s odstupem času po Petrově odchodu, jsem si naplno uvědomila, co pro mě Skupina a její podnikání znamená. Je to především zodpovědnost k manželovu odkazu, protože on celou PPF vybudoval od nuly a věnoval jí zásadní část svého života," uvedla.

"Mým úkolem je tohle dědictví zachovat a připravit naše děti na to, aby jednoho dne – s veškerým respektem a pokorou – tuhle štafetu převzaly a nesly ji dál," dodala Kellnerová. 

Témata: Renáta Kellnerová ppf group