Vážná nehoda na Strakonicku: Tři zranění, srazilo se auto s dodávkou

Záchranáři zasahovali u nehody na Strakonicku. (24.7.2023)

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

25. července 2023 10:00

Na Strakonicku došlo v pondělí po poledni k vážné dopravní nehodě u Řepic. Čelně se srazilo osobní auto s dodávkou. Zranění utrpěli tři lidé, které záchranáři na místě ošetřili a následně převezli do nemocnic.

O nehodě informovali jihočeští záchranáři, kteří na místo vyslali čtyři pozemní posádky a vrtulník. Zranění utrpěli cestující z obou vozidel. V osobním autě cestoval pár seniorů. Žena utrpěla poranění hrudníku, sanitka ji po ošetření na místě převezla do českobudějovické nemocnice. Muž zůstal ve voze zaklíněn a museli ho vyprostit hasiči.

"Byl po celou dobu při vědomí a utrpěl středně těžká poranění hrudníku a páteře. Záchranáři zajistili jeho stav všemi dostupnými prostředky akutní přednemocniční péče a následně jej letecky transportovali taktéž do krajské nemocnice," uvedla ZZS Jihočeského kraje. Řidič dodávky utrpěl středně těžké poranění horní končetiny, s nímž skončil ve strakonické nemocnici.

Český statistický úřad (ČSÚ) loni evidoval v Jihočeském kraji 4 441 dopravních nehod. Bylo jich zhruba o 120 více než v předchozím roce.

Témata: Dopravní nehody Záchranná služba