Odhaleno: Jak se pětiletý chlapec dostal pod kola vláčku, který ho zabil?!

děti

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. července 2018 17:44 | Aktualizováno: 17. července 2018 3:56

Celým Českem otřásla v sobotu tragédie. Pětiletý chlapec zemřel na festivalu v areálu Šiklův mlýn u Zvole nad Pernštejnem, když ho srazil turistický vláček, který areálem jezdí. Proč se to muselo stát?

K tragédii došlo v areálu zábavního centra Šikland v sobotu kolem 15:30. Na místo ihned vyjeli záchranáři a policisté. Letecká záchranná služba dítě resuscitovala, podlehlo ale zraněním na místě.

Blesku se v průběhu sobotního večera podařilo spojit s očitými svědky události, kteří uvedli, že řidič vláčku zastavil před křižovatkou a dával přednost automobilu jedoucímu zprava.

Podle jejich slov si maminka dvou dětí, která jela ve vláčku, jeho zastavení asi špatně vyhodnotila. "Ona si asi myslela, že to je konečná zastávka, a chlapce zřejmě vysadila, nebo možná klučík sám vyskočil z vagónku ven, to jsem přesně neviděla," uvedla další ze svědků.

V tu chvíli se ale vyhlídková souprava znovu rozjela a chlapec zřejmě dostal strach, že mu maminka i se sourozencem ujede. To měl být podle svědků osudný okamžik, kdy se dítě dostalo pod kola vagónu. Tím je také vyvrácena původní domněnka, že chlapec vypadl za jízdy.

To potvrzuje i další svědkyně na facebooku, která uvádí: "Já jsem na tom vláčku seděla, když se to stalo, a vím, jak to bylo. Vláček dával přednost a slečna, co ten vláček komentovala, řekla, že si můžou vysednout z vláčku. V tu dobu se maminka s chlapečkem zvedli a začali vystupovat z vláčku. Vláček se rozjel a přejel chlapce s tím, že otec s druhým dítětem seděl dál ve vláčku. Všichni jsme řvali na řidiče‚ zastav!"

"Tato nešťastná událost nás hluboce mrzí, rodičům chceme vyjádřit upřímnou soustrast. Nic podobného se za 20 let fungování našeho zábavního parku nestalo. Po dohodě s interprety jsme se rozhodli zbytek programu věnovat památce zesnulého, a to ve ztišeném režimu a bez závěrečného ohňostroje," uvedl na webu majitel zábavního parku Šikland Libor Šikl.

Témata: dětské Děti úmrtí smrt chlapce na festivalu v areálu Šiklův mlýn u Zvole nad Pernštejnem (14. 7. 2018)