Nehoda u Lokte: Sedm aut, pět zraněných. Hasiči popsali náročný zásah

Na D6 došlo k hromadné nehodě. (22.7.2023)

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

22. července 2023 8:33

U Lokte v pátek uzavřely nehody dálnici D6, která je dnes ráno už opět bez problémů průjezdná. Zásah na dvou místech vzdálených od sebe jen několik set metrů popsali hasiči. Zranění utrpělo celkem pět lidí.

Hasiči na facebooku uvedli, že nejprve před 17. hodinou přijali informaci o nehodě osobního automobilu bez zranění na 135. kilometru. "Na místo události byly operačním střediskem vyslány dvě jednotky hasičů, které provedly protipožární opatření a zajištění unikajících kapalin z havarovaného vozu," popsali.

Náročnější byl zásah u druhé, hromadné nehody. Došlo k ní o několik set metrů dál na 136. kilometru, havarovalo šest osobních aut. Zasahující hasiči se přesunuli od první jednotky a zavolali si posily.

"Hasiči okamžitě zahájili vyprošťování osob z automobilů a poskytování první pomoci. Dvě osoby jsme museli vyprostit za pomoci hydraulických nástrojů a následně jsme zabezpečili místo pro přistání dvou záchranářských vrtulníků přímo na dálnici pro jejich transport do zdravotnických zařízení," napsal HZS Karlovarského kraje.

Další tři zraněné osoby převezly do nemocnic sanitky. Požárníci dále provedli protipožární opatření a zajistili úniky provozních kapalin. Dálnici pak bylo možné opět zprůjezdnit.

Témata: Dopravní nehody Dálnice D6 Hasiči