Jana Peterková čelí trestnímu oznámení ze strany nemocnice. Válek to kvituje

Jana Peterková

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

19. července 2023 19:40

Fakultní nemocnice Královské Vinohrady podala trestní oznámení na dezinformátorku Janu Peterkovou. Upozornila na to tuzemská média. Peterková je podezřelá ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy, protože tvrdila, že se ji zdravotníci pokusili otrávit.

Sama nemocnice o podání k Obvodnímu státnímu zastupitelství pro Prahu 10 informovala s týdenním zpožděním minulý týden v pátek na webu.

Peterková byla 7. června převezena záchrannou službou z justičního areálu Na Míčankách do vinohradské nemocnice, kde jí byla poskytnuta zdravotní péče. "Následně se veřejně, a to i prostřednictvím sociálních sítí, vyjadřovala v tom smyslu, že údajně ji měla poskytovaná zdravotní péče ohrožovat na životě, případně zdraví," vysvětlila instituce, proč podává trestní oznámení.

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) uvedl, že iniciativu FN Královské Vinohrady kvituje. "Jana Peterková si ráda hraje na mučednici, i když reálně se snaží jen přitahovat pozornost a patří k předním českým dezinformátorům," připomněl na twitteru.

"Když naposledy omdlela před soudní síní, kde předváděla jednu ze svých pověstných show, dostalo se jí standardní zdravotní péče. Místo vděku, že jí záchranáři a lékaři pomohli, začala opět šířit nesmyslné konspirace o tom, že byla otrávena," napsal ministr. "Podobné výpady ze strany dezinformátorů a konspirátorů prostě nelze přecházet mlčením," dodal.

Témata: Jana Peterková Vlastimil Válek (TOP 09) Fakultní nemocnice Královské Vinohrady