Havárie autobusů u Brna: Hasiči popsali náročný zásah. Co ho komplikovalo?

U Brna se na dálnici D2 srazily dva autobusy. (17.7.2023) 3

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

18. července 2023 8:38

Po pondělní vážné nehodě autobusů na D2 u Brna se obousměrný provoz na dálnici podařilo obnovit ještě před půlnocí. Srážka obou vozidel se vyžádala jednu oběť a desítky zraněných cestujících. Jak potvrdili hasiči, v mnoha případech šlo o cizince.

Policie informovala prostřednictvím twitteru, že krátce po 23. hodině byla dálnice po nehodě uklizena a provoz byl plně obnoven i ve směru na Brno.

Jihomoravští hasiči popsali náročný zásah u nehody, který se neobešel bez komplikací. Hlášení o události s větším počtem zraněných dostali před půl čtvrtou odpoledne, do deseti minut byla na místě první jednotka. "Cestu k nehodě místy komplikovali neukáznění řidiči, kteří netvořili záchrannou uličku před nehodou," uvedli ve zprávě na webu.

Složitější byla také komunikace na místě havárie. "Z operačního střediska přijeli příslušníci linky 112 k překladu do angličtiny. Na místě se totiž nacházela řada cizojazyčných účastníků nehody," sdělili hasiči.

O nehodě informovali v pondělí po 16. hodině policisté i krajští hasiči prostřednictvím sociálních sítí. Ke srážce autobusů došlo na 3. kilometru poblíž Rebešovic. Podle oficiální bilance hasičů se celkem zranilo 76 osob. Vážnou nehodu nepřežil jeden z řidičů. Zásah záchranných složek ocenili premiér Petr Fiala (ODS) i ministr vnitra Vít Rakušan (STAN).

Témata: Nehody autobusů Autobusy Dálnice D2 Hasiči