Masters of Rock 2023: Festival začal. Co radí policie návštěvníkům a řidičům?

Policisté dohlíží na Masters of Rock.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

13. července 2023 14:10

Navzdory nepřízni počasí ve čtvrtek začal ve Vizovicích na Valašsku letošní ročník hudebního festivalu Masters of Rock. Hlavní hvězdou úvodního dne bude německá thrashmetalová legenda Kreator. Pořadatelé očekávají příjezd asi 20 tisíc fanoušků tvrdší rockové hudby.

O zahájení festivalu se mimo jiné zmínila Policie ČR na twitteru. "Policisté dohlíží na dopravu, parkování a prochází stanovými městečky. Hlídejte si svoje věci!" uvedla v příspěvku. O přijatých opatřeních informovala už s dvoudenním předstihem na webu. V akci mají být desítky příslušníků, kteří budou dohlížet na pořádek a bezpečnost.

"Tato akce výrazným způsobem ovlivní život nejen obyvatelům Vizovic a nejbližšího okolí, ale také policistům a samozřejmě i řidičům, kteří budou v polovině července Vizovicemi projíždět. Tisíce fanoušků představují určité komplikace, které se společně s pořadateli festivalu budeme snažit minimalizovat," uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policie se speciálně obrátila na řidiče, jimž doporučila, aby respektovali dopravní značení a uposlechli rady a pokyny policistů a pořadatelů. Parkování je možné na místech k tomu určených, především jde o centrální parkoviště po pravé straně při příjezdu od obce Zádveřice. K opatrnosti jsou kvůli zvýšenému pohybu chodců nabádáni také projíždějící řidiči.

Kozumplíková také varuje návštěvníky před krádežemi. Lidé musí převzít odpovědnost za své věci. "Cenné věci proto nenechávejte ve stanech ani ve svých vozidlech a berte si je s sebou. Batohy a kabelky mějte neustále pod dohledem, zapnuté a pokud možno je neodkládejte," dodala mluvčí.

Témata: Masters Of Rock Policie ČR