Požár ve Vimperku: Plameny pohltily třídírnu odpadu, škoda je vysoká

Hasiči zasahovali u požáru ve Vimperku. (11.7.2023)

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

11. července 2023 14:50

Od nočních hodin zasahují hasiči ve Vimperku na Prachaticku kvůli požáru haly, která slouží jako třídírna odpadu. Požár se v brzkých ranních hodinách podařilo lokalizovat. Škoda jde do desítek milionů korun.

Jihočeští hasiči uvedli na webu, že dostali zhruba půl hodiny po půlnoci informaci o kouři valícím se z třídírny. První jednotka, která dorazila na místo, podala zprávu, že hoří velká hala. Byly proto povolány další jednotky a vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

Upřesňující informace pak podal velitel zásahu, který průzkumem zjistil, že v plném rozsahu hoří recyklační linka separovaného odpadu. Požárníci vyvezli ven stroje z přilehlé haly, kterou se snažili chránit ochlazováním.

Na místě zasahovaly dva automobilové žebříky, 12 cisteren pro dostatek hasební vody, dopravní automobil či kontejner nouzového přežití. Velitel si rovněž vyžádal drony a termokameru. S pomocí těchto nástrojů bylo možné lépe rozhodnout o efektivní taktice.

Požár se v průběhu noci podařilo dostat pod kontrolu, lokalizace byla nahlášena krátce po půl páté ranní. Výše vzniklé škody bude řádově v desítkách milionů korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

Témata: Požáry Hasiči