Ničivý požár na Orlíku: Hasiči popsali zásah v populárním kempu

Hasiči zasahovali u požáru v kempu u Orlíku. (8.7.2023)

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

9. července 2023 8:48

Ničivý požár v sobotu na začátku hlavní turistické sezóny zachvátil areál oblíbeného kempu Trhovky u vodní přehrady Orlík, respektive u obce Klenovice na Příbramsku. Plameny zasáhly především zdejší dřevěnou restauraci.

Požár byl ohlášen v sobotu v 6:21 na tísňovou linku. "Podle jiného oznamovatele už plameny zasáhly celou rozsáhlou přízemní restauraci a začaly ohrožovat další objekty v kempu, především karavany a chatky," uvedl mluvčí hasičů Ladislav Holomčík.

Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že požárem byl zcela zasažen komplex několika na sebe navazujících dřevěných budov včetně přilehlých pergol a také karavan. Dva zraněné, kteří před příjezdem požárníků hasili a nadýchali se tak kouře, prohlédli záchranáři a převezli je do příbramské nemocnice.

Lokalizaci požáru ohlásil velitel zásahu v 8:00. Hasiči se následně pustili do rozebírání konstrukce a dohašování menších ohnisek. Práce pokračovaly celé dopoledne. Před polednem začala redukce jednotek, současně byl snížen stupeň požárního poplachu. Odpoledne pak pokračovalo vyšetřování příčiny požáru.

Přímé škody přesáhnou milion korun. "Kromě bývalé restaurace shořel i jeden karavan, další byl požárem poškozen. Škoda vznikla také na jedné chatce, dvě v nejbližším okolí se hasičům podařilo uchránit," popsal Holomčík.

Témata: Požáry přehrada Orlík Hasiči