Macocha se stala dějištěm tragické události. V historii se tak stalo už několikrát

Propast Macocha je nejznámější propast v oblasti Moravského krasu a součást komplexu Punkevních jeskyní. Hloubka suché části propasti je 138,4 m, na jejím dně se nachází Horní a Dolní macošské jezírko. 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. července 2023 11:09

V pátek server stars24.cz informoval o tragickém úmrtí dvou dětí v závěru školního roku . K rodinné tragédii došlo v Moravském krasu, žena skočila s oběma dětmi do propasti Macocha. V historii se ale takových případů odehrálo více.

Na případ v pátek odpoledne upozornil server novinky.cz. "Policie totožnost obětí zná, okolnosti tragédie vyšetřujeme," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb bez dalších podrobností. Web připomněl, že propast přitahuje sebevrahy.

Macocha je více než 138,5 metru hluboká a je největší propastí svého druhu v Česku i ve střední Evropě. Na okraji jsou dva vyhlídkové můstky. První je umístěn v nejvyšším bodě, z druhého je velmi dobře vidět na dno.

Ty bohužel lákají nejen turisty, ale i sebevrahy. Například v roce 2014 do propasti Macocha skočil čtyřiapadesátiletý muž. Ten samý rok se jednalo o čtvrtou sebevraždu. A mezi lety 2010 až 2014 šlo o devátý tragický případ.

Podobné případy se dějí takřka každý rok. V roce 2017 se do propasti vrhnul pětapadesátiletý muž z Brna. A celkový počet lidí, kteří svůj život ukončili na dně propasti, se už počítá na desítky.

Témata: Macocha