Smartwings řešily letadlo ve stavu nouze. Co se stalo?

SmartWings

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

30. června 2023 9:53 | Aktualizováno: 30. června 2023 12:51

Se Smartwings létají mnozí čeští turisté v letních měsících na dovolenou. Aerolinkám se stal v tomto týdnu jeden nepříjemný incident, na který upozornila média. Problémy potkaly spoj ze Slovenska do Turecka, nikomu se naštěstí nic nestalo.

Na incident upozornil server TN.cz. Šlo o let ze slovenské Bratislavy do turecké Antalye, který ve čtvrtek odpoledne musel vyhlásit stav nouze. Podle aerolinek nastaly problémy s přetlakem v letadle.

Podle mluvčí Smartwings Vladimíry Dufkové se projevila závada na přetlakování. "Z tohoto důvodu se posádka rozhodla pro bezpečné klesání do nižší letové hladiny a letadlo následně bezpečně přistálo. Posádka postupovala naprosto v souladu s přísnými bezpečnostními postupy pro tyto situace," zdůraznila mluvčí.

Zmíněný web upozornil, že podobná událost se stala už před dvěma týdny, kdy letoun na trase z Řecka do Prahy ohlásil technické potíže. Došlo k nim krátce po startu, takže se stroj otočil a dosedl zpátky na Krétě. Cestující dopravilo do Česka náhradní letadlo.

Témata: Smartwings letectví Letadla