Pád přetíženého výtahu na Bulovce: Nemocnice prozradila, jak jsou na tom cestující

Nemocnice Na Bulovce

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

26. června 2023 14:40

Ani jeden z cestujících z výtahu, který v neděli vpodvečer spadl do šachty v pražské Fakultní nemocnici na Bulovce, už není v nemocniční péči. Událostí se zabývá policie, protože lidé podle všeho výrazně překročili maximální kapacitu výtahu.

"Všechny osoby, které byly po pádu výtahu v naší nemocnici v péči lékařů, již byly propuštěny. Do domácího ošetřování byla propuštěna také pacientka s frakturou dolní končetiny," uvedla nemocnice v pondělí na twitteru.

O zásahu v jedné z velkých pražských nemocnic v neděli informovali hasiči i záchranáři na sociálních sítích. Požárníci uvedli, že společně s bezpečnostní službou zajišťují výtah, který spadl do šachty. V době incidentu v něm cestovalo celkem 13 osob, z toho čtyři děti. Výtah měl maximální kapacitu šest lidí, souvislostmi se proto zabývají policisté.

V péči záchranářů skončila žena ve věku kolem 70 let se zlomenou nohou, dalších 12 lidí bylo odesláno k preventivním vyšetřením, ačkoliv neměli zjevná zranění. Nemocnice sdělila, že výtah spadl z druhého patra v budově č. 3, která je majetkem města.

Témata: nemocnice na bulovce