Dramatické chvíle v Brně: Při zásahu strážníků šlo o zdraví dítěte a doslova o každou minutu

Ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

23. června 2023 11:00

Dramatické chvíle zažila během parného dne maminka malého chlapce v Brně. Na pomoc jí dorazili městští strážníci, kteří pomohli dítě vysvobodit z uzamčeného auta. Policisté připomínají, že podobné případy nejsou úplně výjimečné.

Brněnské strážníky zavolal ke školce na Lesné svědek, který se snažil pomoci známé, jejíž auto se nečekaně uzamklo s ročním synem připoutaným v autosedačce. Náhradní klíč u sebe neměla. Hlídka nejprve zakryla karoserii vypůjčenými plachtami a přikrývkou. Následně se pokusila vůz zpřístupnit speciální otevírací sadou.

"Obvyklý rychlý postup však tentokrát nenašel uplatnění, jelikož byl vůz vybavený specifickým zabezpečením. Strážníci se tedy nakonec s matkou domluvili, že rozbijí malé zadní okénko, a přes vzniklý otvor sáhli na sedadlo pro odložené klíčky. Díky nim už škodovku snadno odemkli," uvedla Městská policie Brno na facebooku.

Rozrušené dítě plakalo, po zdravotní stránce však bylo v pořádku. "Mladá žena byla hlídce za zásah velmi vděčná a s poděkováním se ozvala i zpětně. Připojila vysvětlení z autoservisu, kde se dozvěděla, že problém s bezklíčovým otevíráním způsobila závada dotykových snímačů na klikách," napsali policisté s tím, že řidička se v nepříjemné a emočně vypjaté situaci ocitla zcela nevinně.

Podle strážníků se však často najdou lidé, kteří nechají děti či zvířata v autě zcela vědomě, přičemž teplota uvnitř může o desítky stupňů vzrůst během chvíle. Výjimečné pak nejsou ani situace, kdy do zaparkovaného vozu někdo nabourá a z místa ujede.

Témata: policie Brno děti