V továrně v severočeských Lovosicích finišují s přípravou obří tatranky, která se má zapsat do Guinnessovy knihy rekordů. Stát by se tak mělo o nadcházejícím víkendu. Jaké jsou parametry oplatky, která zaujme místo v historii?
O pokusu o upečení tatranky rekordních rozměrů informovala na svém oficiálním webu českých rekordů Agentura Dobrý den s tím, že za ním stojí lovosická provozovna společnosti Mondelez. Oplatka má být představena veřejnosti v sobotu na Bezva Festu v Litoměřicích.
Podle informací Deníku má výsledný produkt vážit 13 kilogramů. Na výrobu tatranky padne 3,5 kilogramu mouky, téměř tři kilogramy rostlinného tuku, přes dva a půl kilogramu cukru, 800 gramů čokoládové polevy a 300 gramů kakaa. Megatatranka má dokonce dostat padnoucí obal v odpovídající velikosti.
Jednou z hlavních postav potenciálního rekordního zápisu je dvaasedmdesátiletá Marie Horáková, která se svými zkušenostmi dohlíží na výrobu. Do továrny poprvé nastoupila jako brigádnice už v druhé polovině 60. let minulého století.
Tatranky jsou tradiční tuzemské šestivrstvé oplatky s náplní a čokoládovou polevou po obvodu. Poprvé byly vyrobeny v roce 1945. Loni se jich podle Deníku prodalo v Česku a na Slovensku téměř 39 milionů kusů.
Banán přilepený lepící páskou se prodal. Za částku, které se jen těžko věří
Eva Pavlová se stala terčem nespokojených občanů. Jak to nesla?