Makaci ze ZOO Děčín: Do klece se chytilo několik opic

Makak chocholatý

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

15. června 2023 12:00

Zoologická zahrada Děčín ve čtvrtek informovala o odchycení dalších čtyř makaků chocholatých, kteří v úterý uprchli z výběhu. Mimo areál zůstávají dvě opice. Okolnostmi úniku tlupy se zabývá policie.

"Odchytová bedna zafungovala. Máme tři makaky. Klec sklapla v 6:45," napsala ZOO ráno na facebooku. Později informovala o odchycení další opice. Vstup do lesoparku zůstává omezen, vybrané úseky zapáskovali městští policisté.

Děčínská zoologická zahrada ve čtvrtek uvedla, že nainstalovala odchytovou klec. Makakové se podle nich rozdělili na tříčlennou skupinu, dvojici a jednotlivce, přičemž měli tendenci se vracet k domovu. "Opravdu moc prosíme o minimální pohyb lidí v celé oblasti Pastýřské stěny, žádní psi na volno a v žádném případě opice nekrmit," vyzvali pracovníci.

O úniku tlupy jsme informovali v úterý s tím, že k němu došlo večer o den dříve. Důvodem bylo poškození elektrického ohradníku. Strážníci vypátrali podezřelého dvaačtyřicetiletého muže u nedaleké restaurace, test u něj prokázal přítomnost drog. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

Témata: Opice Zoo Děčín