Konec ČSSD. Sociální demokraté představili novou identitu

Sociální demokracie představila novou identitu.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

10. června 2023 16:56

Česká strana sociálně demokratická (ČSSD) pod svým současným názvem končí. Vedení mimoparlamentní strany v sobotu na sjezdu v Plzni prosadilo změnu názvu na Sociální demokracii a představilo novou podobu loga.

Pro novou identitu bylo 152 ze 178 přítomných delegátů, informoval server novinky.cz. Podle předsedy strany Michala Šmardy je třeba projít větší proměnou, než jakou byla strana kdy ochotna podstoupit. "Musíme se změnit z gruntu. Jestliže chceme straně dávat novou tvář, tak to nesmí být jen nová fasáda na polorozbořené budově," řekl.

Změna už se začíná projevovat na sociálních sítích, sociální demokraté ukázali nové logo na facebookovém profilu. "Jsme tu pro to, abychom z těžkých časů vzešli silnější. Tentokrát všichni. Jsme Sociální demokracie," píše se v doprovodném hesle.

Sociální demokracie bývala nejsilnější stranou v Česku, z jejích řad vzešlo celkem pět premiérů. Pět ministrů měla ještě v minulé vládě, po volbách v roce 2021 ale vypadla z Poslanecké sněmovny. Dostala totiž pouze 4,65 % odevzdaných hlasů.

Témata: ČSSD