Rozlučka s mladou Anetou (†18): Dívka nepřežila nehodu, na obřad přijely stovky motorek

Dívka nepřežila tragickou nehodu u Chrasti.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

10. června 2023 15:28

Stovky lidí se v pátek přijely do Skutče v Pardubickém kraji rozloučit s motorkářkou Anetou, která zemřela ve věku 18 let. Minulý týden podlehla vážným zraněním, která utrpěla při tragické dopravní nehodě u Chrasti.

O nehodě osobního automobilu a motocyklu informovali posledního květnového dne hasiči. Na místo dorazil i vrtulník, záchranáři se snažili zraněnou dívku resuscitovat. "Bohužel, po marném boji o život zraněné se vracel vrtulník prázdný," napsali hasiči.

Poslední rozloučení s mladou motorkářkou se konalo v pátek, smuteční obřad začal v 11 hodin. Už před ním proběhla rozlučková jízda, na kterou podle Deníku přijeli motorkáři z celé České republiky. Sešli se na letišti v Chrudimi, odkud o půl desáté vyrazili do Skutče. Policie evidovala 1200 až 1500 strojů, které utvořily kolonu o délce zhruba šesti kilometrů.

Akci organizovala Motoparta Chrudim, která na facebooku poděkovala všem, co se pietní akce zúčastnili. "Velký dík patří všem dobrovolníkům, Městu Chrudim, Městské policii Skuteč, Městu Skuteč a Policii České republiky a taky všem obyvatelům města Skuteč za dopravní omezení a trošku hluku. Událost se obešla díky všem zmíněným a ukázněnosti všech účastníků bez závažnějších problémů a větších omezení," uvedli organizátoři.

Témata: Dopravní nehody Policie ČR Pardubický kraj