DÍTĚ V OHROŽENÍ: Policie pátrá po dvou chlapcích ve věku 2 a 5 let

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

8. června 2023 12:50

Policie od středy pátrá v režimu dítě v ohrožení po sourozencích ve věku dva a pět let, které jejich otec nevrátil po vycházce do azylového centra. Děti do něj umístil soud, který značně omezil jejich styk s rodiči.

Policie o případu informovala na twitteru ve středu před půlnocí. Pátrá se po dvouletém Feruzovi a o tři roky staršímu Pavlovi, které jejich pětačtyřicetiletý otec Pavel Pytloun nevrátil po vycházce do Dětského azylového centra v Liberci.

Pokud jste je viděli a nebo je potkáte, neprodleně nás prosím kontaktujte na kterékoliv naší služebně nebo na lince 158. Děkujeme.

— Policie ČR (@PolicieCZ)

"Chlapce umístil do Dětského centra Liberec pro děti vyžadující okamžitou pomoc svým rozhodnutím soud. Jejich styk s rodiči je značně omezen. Starší hoch je autista. Otec má trvalé bydliště ve Starých Křečanech v okrese Děčín," uvedli policisté.

Dnes policie sdělila, že předpokládá, že se k partnerovi a dětem připojila i jejich šestatřicetiletá matka Alina Sosliuk. Pokud by lidé kteroukoliv ze čtyř hledaných osob viděli, mají neprodleně kontaktovat strážce zákona na kterékoliv služebně nebo na lince 158.

Témata: Policie ČR pohřešované osoby