Dvořák po 12 letech skončí v čele ČT, nahradí ho Souček

Petr Dvořák, generální ředitel České televize pro EuroZprávy.cz

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

7. června 2023 17:39

Česká televize bude mít od října nového generálního ředitele. Radní ve středu zvolili nynějšího ředitele brněnského studia ČT Jana Součka. V přímém souboji porazil Petra Dvořáka, který stojí v čele veřejnoprávní televize od roku 2011.

O výsledcích hlasování informoval server novinky.cz. Souček byl zvolen ve třetím kole, když získal od patnáctičlenné rady o jeden více než potřebných 10 hlasů. V prvních dvou kolech získal devět, respektive osm hlasů.

Jan Souček působí v České televizi už nyní na pozici ředitele brněnského studia, kterému šéfuje od roku 2014. V minulosti pracoval také v redakcích veřejnoprávního Českého rozhlasu či komerční televize Nova.

Končící generální ředitel Petr Dvořák získal v závěrečném kole pouze 4 hlasy. Ve funkci zůstane do října, kdy v ní po dvanácti letech skončí. Dvořák je zároveň od roku 2014 členem výkonného výboru Evropské vysílací unie EBU.

Ostatní uchazeči o vedoucí pozici na Kavčích horách se dnes zúčastnili pouze prvního kola hlasování. Jeden hlas získal někdejší šéf televize Prima Martin Konrád, nikoho neoslovili kreativní producent Jan Štern ani krizový manažer Pavel Hřídel.

Témata: Jan Souček Česká televize Petr Dvořák (ředitel televizí)