Velký požár na Pardubicku: Lidé nemají větrat a vycházet ven

Na Pardubicku hoří pneuservis. (5.6.2023)

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

5. června 2023 21:40

Na Pardubicku od pondělních večerních hodin hoří pneuservis, na místě zasahuje několik hasičských jednotek. Škoda bude činit nejméně 10 milionů korun. Kouř z požáru se navíc šíří nad Barchov.

O zásahu osmi svých jednotek informoval Hasičský záchranný sbor Pardubického kraje na twitteru, kde také zveřejnil video.

Osm jednotek PO zasahuje nyní u požáru pneuservisu, který je ve výstavbě ve Starém Mateřově. Došlo zde pravděpodobně k požáru nákladního auta a vrtací soupravy. Plameny se rozšířily na střechu o rozměrech zhruba 80 x 20m. Škoda je už teď více než 10 miliónů korun.

— HZS Pardubický kraj (@HZS_Pardubice)

Pneuservis ve Starém Mateřově, který je ve výstavbě, začal hořet od nákladního auta a vrtací soupravy, uvedli hasiči. Plameny se následně rozšířily na střechu o ploše 80x20 metrů. Škoda už krátce před 20. hodinou činila více než 10 milionů korun.

Krajské operační a informační středisko hasičů požádalo starostku Barchova, aby vyzvala všechny občany obce, aby nevycházeli zbytečně ven a nevětrali, protože kouř z požáru se šíří přímo na tuto obec.

Témata: Požáry Hasiči