Tragická noc na silnicích: Pět mrtvých při dvou nehodách na Karlovarsku

U Dolního Žandova došlo k tragické nehodě. (27.5.2023)

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

28. května 2023 8:28

Pět lidí zemřelo v noci na neděli při dvou tragických nehodách v Karlovarském kraji. Dva lidé zemřeli ve večerních hodinách po srážce dvou vozidel u Dolního Žandova, další tři osoby nepřežily nehodu u Stružné.

O tragických nehodách informovali krajští hasiči. Nejprve zasahovali po deváté hodině večer na silnici I/21 u Dolního Žandova, kde se srazila dvě osobní auta. Zatímco z jednoho z nich se cestující dostali s pomocí svědků, v druhém zůstaly zaklíněné dvě osoby.

"Hasiči obě osoby vyprostili s použitím hydraulických vyprošťovacích nástrojů a okamžitě zahájili oživovací pokusy, nasadili i automatický externí defibrilátor. Lékař záchranné služby po příjezdu na místo konstatoval u obou osob smrtelná zranění," uvedl mluvčí hasičů. Provoz byl na místě zastavený do dvou hodin v noci.

Druhá nehoda se stala v neděli v půl třetí ráno na silnici I/6 u Stružné. Havarované vozidlo se čtyřmi pasažéry se převrátilo, přičemž dva lidé zůstali zaklínění uvnitř.

"Hasiči společně se záchrannou službou zahájili oživovací pokusy u osob mimo vozidlo, zároveň začali vyprošťovat zaklíněné. U tří zraněných lékař záchranné služby konstatoval smrtelné zranění, pro jednu vyproštěnou osobu na místo povolal vrtulník," popsal mluvčí. Provoz byl zcela zastavený až do ranních hodin.

Témata: Dopravní nehody Karlovarský kraj