Výbuch v Hradci Králové: Šlo o obecné ohrožení, hrozí až 5 let za mřížemi

Dům v Hradci Králové poničil výbuch. (15.5.2023)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. května 2023 20:47

Pondělní explozi v provozovně v přízemí domu v Dukelské ulici v centru Hradce Králové nadále vyšetřuje policie. Zranění při ní utrpěli dva lidé, plyn podle dosavadních závěrů neexplodoval. Neznámému pachateli hrozí za obecné ohrožení z nedbalosti až pětiletý trest.

Policie přijala oznámení o události po 14. hodině. "Šetřením vyšlo najevo, že v době výbuchu byli v provozovně dva muži, kteří utrpěli zranění a byli odvezeni do nemocnice," uvedla policejní mluvčí Šárka Pižlová. Z budovy bylo evakuováno osm osob, které se po prohlédnutí budovy statikem mohly vrátit domů.

Kriminalisté podle mluvčí ohledali místo činu a zajistili stopy, které budou vyhodnocovat. Výbuch plynu byl jako možná příčina na místě vyloučen. Kromě provozovny byla poškozena dvě osobní auta a skleněné výlohy vzdálené až 20 metrů.

"Policejní komisař včera zahájil úkony trestního řízení ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti, za což v současné době hrozí dosud neznámému pachateli až pětiletý pobyt ve vězení," sdělila Pižlová s tím, že šetření pokračuje. "V současné době však můžeme vyloučit, že v objektu docházelo k nelegální činnosti," dodala.

Témata: výbuch Policie ČR Hradec Králové