TRAGÉDIE v Brně: 8 MRTVÝCH po nočním požáru unimobuněk

Tragický požár unimobuněk v Brně připravil o život osm lidí. (4.5.2023)

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

4. května 2023 8:10 | Aktualizováno: 4. května 2023 16:00

Noční požár unimobuněk v Brně nepřežilo osm lidí - šest mužů a dvě ženy. Podle dostupných informací šlo o lidi bez domova, kteří v objektu určeném k demolici nocovali. Policejní i hasičští vyšetřovatelé se od rána snaží zjistit, proč hořelo.

Od noci zasahujeme u požáru unimobuněk na Plotní v Brně. Stále rozebíráme konstrukce a dohašujeme skrytá ohniska. Příčina i výše škody je v šetření. pic.twitter.com/BCcm6ZBvWR

— HZS Jihomoravského kraje (@hzsjhm) May 4, 2023

O zásahu informovali jihomoravští hasiči po půl šesté. "Požar má tragické následky. Uvnitř jsme našli osm obětí," napsali požárníci v půl osmé ráno s tím, že zásah byl ukončen. Příčina i výše škody je v šetření.

Policisté ráno uvedli, že budou s hasiči spolupracovat na zjištění příčin požáru. Dopoledne proběhlo ohledání, jehož předběžné výsledky jsou takové, že lidé do objektu určeného k demolici vnikli neoprávněně. "Po vzniku požáru už ze silně zakouřeného prostoru nenašli cestu ven. Dle majitele byl včera odpoledne objekt prázdný, osoby bez domova ho využívaly k přespání," sdělili strážci zákona. V případu budou probíhat další procesní úkony, včetně soudních pitev.

Na smutnou událost už reagovali vládní politici. Premiér Petr Fiala (ODS) či ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) vyjádřili soustrast příbuzným a blízkým. "Je mi velmi líto všech, kteří dnes v noci zahynuli při tragickém požáru v Brně," napsal předseda vlády na twitteru.

Témata: Požáry Policie ČR Hasiči Brno