Požár v Kladně: Hořely autovraky, škoda jde do milionů. Zásah pokračuje

Hasiči zasahovali u požáru autovraků v Kladně. (28.4.2023)

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

28. dubna 2023 9:59

Ve čtvrtek před polednem se středočeští hasiči začali zabývat rozsáhlým požárem kovošrotu v průmyslové zóně před vjezdem do Kladna od Buštěhradu. Požár se podařilo lokalizovat ve večerních hodinách, škoda je v řádech milionů korun. Zásah pokračuje i dnes.

Hasiči ihned po příjezdu na místo kolem čtvrtečního poledne zjistili, že hoří obrovská hromada autovraků, které jsou naskládány na ploše asi 80 krát 20 metrů do výšky deseti metrů. Požár byl lokalizován v 19:21, přímé škody byly vyčísleny na 10 milionů korun.

Uchráněné hodnoty pak byly předběžně odhadnuty na 200 milionů korun. Podle hasičů totiž s ohledem na rychlost šíření požáru hrozilo, že plameny přeskočí na drtící linku a přilehlou halu. V průběhu zásahu byl proto vyhlášen zvláštní stupeň poplachu.

Během akce se zranili dva dobrovolní hasiči. Jeden si pohmoždil koleno a po ošetření v kladenské nemocnici byl propuštěn do domácího léčení. Druhý kolaboval z přehrátí organismu a na místo se mohl ještě v průběhu dne vrátit.

Vyšetřovatelé zatím na požářiště nevstoupili, takže na objasnění příčiny vzniku požáru se bude pracovat minimálně ještě několik dní.

Témata: Požáry Hasiči