Matěj z večerníčku Méďové zesnul. Šelmu v posledních dnech trápilo zdraví

Medvěd hnědý, ilustrační foto.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

18. dubna 2023 11:44

Do smutku se dnes ponořil středočeský Beroun. Bez známek života našla ráno ošetřovatelka jednoho z trojice oblíbených večerníčkových medvědů Matěje. Bylo mu 23 let. Z televizních "Méďů" tak zůstává naživu pouze Kuba.

Na facebooku o úmrtí informoval režisér Václav Chaloupek. "Dnes v noci se vydal na poslední medvědí procházku medvěd Matěj v Berouně. 13. ledna mu bylo 23 let a já s ním a jeho bráchy prožil nezapomenutený necelý rok," napsal.

Město v tiskové zprávě uvedlo, že šelma se v posledních dnech necítila dobře. Její zdravotní stav byl konzultován s ošetřujícím veterinářem i odborníky z plzeňské ZOO. Dnes mělo proběhnout celkové vyšetření, které by určilo příčinu potíží.

"V pondělí se Matějův stav mírně zlepšil, prošel se po výběhu, vykoupal v bazénku a okolo jedenácté hodiny ulehl do své ložnice. Bylo to úplně naposledy," podotkli zástupci města.

Matěj patřil společně s bratry Kubou a Vojtou k hrdinům televizního seriálu Méďové. Naživu je už jen první jmenovaný. "Vojta zemřel již před sedmi lety na selhání srdce a selhání některého z orgánů je nejpravděpodobnější příčinou úmrtí našeho Matěje," stojí v tiskové zprávě. Zesnulá šelma bude nyní sloužit pro výuku budoucích odborníků v oboru zoologie.

Témata: Medvědi