Markéta Pekarová Adamová: Protáhli ji "uličkou hanby", v čele Sněmovny ale zůstává

Markéta Pekarová Adamová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. dubna 2023 8:40

Poslanecká sněmovna zahájila další schůzi, na které se řešilo setrvání Markéty Pekarové Adamové v čele dolní parlamentní komory. Opozice se svou snahou neuspěla.

Pekarovou Adamovou chtěli z funkce odvolat poslanci opozičních hnutí ANO a SPD. Protože si uvědomovali, že zřejmě neuspějí, mluvili alespoň o takzvané uličce hanby pro šéfku Sněmovny. Ta na to reagovala.

"Trvat na slušném chování v PS není hanba. Hanba je nechat si platit z eráru drahé apartmá a osobního fotografa za 2 miliony. A hanba je okupovat řečnický pultík podle vzoru Lubomíra Volného," odvětila na slova exministryně financí Aleny Schillerové (ANO).

Šéfka TOP 09 po úterním hlasování zůstává v čele Sněmovny, na twitteru poděkovala poslancům a poslankyním koaličních stran za vyjádření podpory.

"Po svém zvolení předsedkyní PS jsem řekla, že tuto funkci přijímám s pokorou a taková budu i nadále. Přeji si Sněmovnu jako ústavní instituci, která je oporou naší demokracie a kde vládnou argumenty, ne osobní útoky," napsala Pekarová Adamová.

Témata: Markéta Pekarová Adamová Poslanecká sněmovna