Hello bank! v Česku končí. Co to znamená pro její klienty?

Hello bank

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. dubna 2023 13:53

V zahraničí za poslední dobu několik bank zkrachovalo, v Česku nyní jeden z finančních ústavů připravuje klienty na ukončení činnosti. Která banka se rozhodla odejít z tuzemského trhu?

"Naše mateřská skupina BNP PARIBAS PERSONAL FINANCE SA oznamuje zahájení procesu pozastavení své činnosti v České republice, kde působí pod obchodní značkou Hello bank!," píše se na webu.

Banka už dnes přestala otevírat nové produkty, stávající klienti mohou i nadále využívat sjednané služby. "O následných krocích souvisejících s ukončením činnosti budeme klienty i obchodní partnery informovat včas a v souladu s platnou legislativou," uvedla firma.

BNP Paribas zvolila toto řešení po důkladné analýze všech možností. Prioritou zůstává kontinuita bankovních služeb a obchodu pro naše klienty a partnery, která bude samozřejmě zajištěna až do úplného vyrovnání všech smluvních závazků.

"Vklady klientů na běžných a spořicích účtech budou i nadále úročeny dle platných podmínek a klienti je mohou využívat bez omezení do doby, kdy od nás obdrží výpověď smlouvy," dodala banka.

Témata: banky Hello bank